Kartoska

Egy kicsit eltűntem, mivel egy hetet Moszkvában voltam Anyucinál, aki momentán kinn tanít angolt. Júliusban jön haza, de azért most már nagyon jól esett találkozni, amúgy pedig Moszkva gyönyörű, nagyon tetszett. Majd facebookra teszek fel képeket is, addig pedig megosztom az egyik kedvenc orosz (bár a törökök szerint török, és tartok tőle, hogy más is a sajátjának vallja... :)) kajám receptjét. Ezen kívül még sok finomat ettünk, palacsintákat, borscsot, akroska levest, füstölt halat (na ez utánozhatatlanul jó!), kaviárt, magokból főzött levest (majd ezt is megpróbálom leírni), kását, tejfölös túrót.... Jó hely az az Oroszország! :) Na de szóval a kartoska. :)

- fejenként egy nagy krumplit alufóliában sütőben (vagy parázson) héjában megsütni

- mikor megsült kibontani a fóliát, a krumplit kettévágni, a belsejét kicsit megkapargatni villával még forrón mindkét oldalon, megsózni

- még forrón megkenni vajjal és jól megszórni reszelt sajttal

- innentől jöhet a fantázia: erre lehet tenni egy csomó mindent: darabolt sonkát, virslit, franciasalátát, egyéb majonézes salátákat, halsalátát, haldarabokat, kukoricát, rákot, gombát, mustárt, kecsapot stb. stb. ami még eszetekbejut... :)

- általában 2 dolognál többet nem érdemes rátenni, mert akkor túl sok lesz az íz, de végülis ízlés dolga... :)

Szerintem ez egy nagyon gyors, olcsó és nagyon nagyon fincsi kaja. Itt egy kép róla, pont egy orosz étteremből:

Próbáljátok ki! :)