Szicíliai padlizsános tészta

Jól sikerült, úgyhogy leírom. :) Ezt még Carmelotól (Karmolótól - csak, hogy Pepe is találjon valami jót ezen a blogon... :D :D) tanultam Forliban. Nagyon jó kis vega tészta, de jó laktató, és a padlizsántól egészen különleges íze lesz.


 

Hozzávalók:
 

  • 500 g tészta (fusilli a legjobb)
  • 2 szép padlizsán
  • 500 g paradicsompaszta
  • 1 mozzarellagolyó
  • 1 ág bazsalikom, vagy szárított bazsalikom
  • só, bors
  • olívaolaj
     

Elkészítés:

A padlizsánoknak levágjuk a végét, meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, bevagdaljuk, lesózzuk és kb. fél órát állni hagyjuk. Utána lemossuk róla a keserű levét, felkockázzuk picire, még egyszer átöblítjük a biztonság kedvéért, és egy lefedhető nagyobb serpenyőben olívaolajon feltesszük párolódni. Egy pici vizet öntsünk alá, és néha keverjük át, ha elfőné a levét, akkor pótoljuk egy picivel, hogy nehogy leégjen.
Amikor a padlizsán krémesre főtt, jól átkeverjük, ráöntjük a paradicsompasztát, sózzuk, borsozzuk és beledobjuk a bazsalikomágat. Ha szárított bazsalikomunk van, akkor azt csak pár perccel a lezárás előtt tegyük bele, hogy meg ne keseredjen! 10 perc-negyed órát főzzük.
Feltesszük a tésztát főni. A mozzrellagolyót apróra vágjuk.
A tésztát leszűrjük, beleöntjük a szószba, jól összekeverjük, majd beleszórjuk az apróra vágott mozzarellát is, azzal is jól összekeverjük.
Forrón tálaljuk, megesszük, kész. :)