Lángos

Próbálkoztam már pár lángos recepttel, de eddig ez sikerült a legjobban. András barátunk azt mondta, hogy ő házi lángosból csak két emberét eszi meg, hát ez az egyik. :) :) A recept alapja amúgy Stahl féle. :)

Hozzávalók:

60 dkg liszt
1 teáskanál (1 zacskó) porélesztő
2 teáskanál só
2 kis doboz kefír
4-5 evőkanál víz

 

Elkészítés:

Az élesztőt és a sót hozzákeverjük a liszthez. Aztán kézi robotgéppel hozzákeverjük a kefírt és a vizet. Beolajozzuk a tetejét, lefedjük fóliával és egy éjjelre a hűtőbe tesszük. Közben szépen megkel. Másnap kis gombócokat szaggatunk belőle, kihúzkodjuk és forró olajban sütjük. A maradék tészta 2-3 napig még elvan a hűtőben és lehet sütni belőle. Sajttal, tejföllel, fokhagymával megesszük.

Áron szokott rá fokhagymalöttyöt csinálni. Lereszel 2-3 fokhagymagerezdet és összekeveri egy kis olajjal. Ezzel keni meg a tejföl és a sajt alá.