Ázsiai csirke - vagy valami olyasmi :D

Nemrég, mikor vettem azt az egy szakácskönyvet (ami 3, csak nem vallom be... :D ahogy a hordozókendőim számát sem... :D), találtam benne egy receptet, ami megragadta a fantáziámat, és most kipróbáltam. Hát, érdemes. :) Más, mint amit a recept ígér, nem egy ragacsos édes-savanyú csirke lesz, de nagyon kellemes ízű husi lesz belőle, azt hiszem nálunk bekerül a repertoárba, főleg, mert nagyon gyorsan kész is. Csak szójaszószt ne felejtsetek el venni mielőtt nekiálltok! :) AZt meg, hogy ez mennyire ázsiai és mennyire amerikai nem tudom... Finom, az tuti. :D

 

Hozzávalók:

  • kb 400 g csirkemellfilé
  • 3 ek méz
  • 2 ek szójaszósz
  • 3 ek olaj
  • 1 ek mustár
  • csipet pirospaprika
  • csipet barnacukor a szószba plusz egy kicsi a sütéshez

 

Elkészítés:

A szószhoz a husin kívül mindent összekeverünk egy zárható műanyag tálban. A husit csíkokra vágjuk, beleszórjuk a szószba, jól összekeverjük, hogy mindenhol szószos legyen, és minimum egy órára, de inkább többre hűtőbe tesszük pácolódni. Sütés előtt a sütőt előmelegítjük, a husit a szósszal együtt beleöntjük egy jénaiba, megszórjuk még egy kicsi barnacukorral, hogy jobban karamellizálódjon, és betesszük a sütőbe. Kb fél órát kell sülnie, közbe 2-3szor keverjük át, hogy jól átsüljön. Ja és közben főzzünk hozzá rizst, és kész is. :)