Zöldséges, babos, husis egytálétel

Sajnos imádom a szakácskönyveket és a főzős újságokat. Persze nem vagyok függő egy kicsit sem... :D :D De azért szakácskönyvből és hordozókendőből sosincs elég... :D :D :D Na most épp nem bűnöztem semmit, csak egy Nők Lapja Konyháját vettem. :D Azt általában minden hónapban megveszem, jók a receptek benne. Valamit mindig kipróbálok belőle. A mostanit az Áron is végiglapozgatta, és párra rámutatott, hogy ezeket főzzem meg. :D Nem mindenben értettünk egyet, de ez a recept mindkettőnknek tetszett, úgyhogy szokásosan kisebb-nagyobb módosításokkal megfőztem. Sikere volt, marad a repertoárban. :)

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek paradicsopüré
  • 1 ek mustár
  • 4 ek ketchup
  • 2 db zöld kaliforniai paprika (vagy egy zöld, egy piros, sztem minél színesebb annál szebb ez a kaja :))
  • 2 db sima, magyar paprika
  • 6 db paradicsom
  • 2 konzerv vörös bab
  • kb. fél kiló csirkemell felkockázva (ez más husi is lehet ízlés szerint)
  • só, bors, csilipor vagy Cayenne bors, kömény

 

Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát, paradicsomot, husit felkockázzuk, a babról leöntjük a levét. A hagymákat feltesszük egy kis olajban pirulni, mikor már üveges a vöröshagyma, akkor hozzátesszük a paradicsompürét, mustárt, ketchupot, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük, aztán beletesszük a paprikakockákat. Felöntjük annyi vízzel, hogy elfedje, és lefedve kb. 5-8 percet főzzük. Aztán hozzáöntjük a babot és a paradicsomot, megfűszerezzük egy pici Cayenne borssal vagy csilivel (óvatosan!! :D) és köménnyel. Lefedjük és kis lángon, néha megkeverve 20-25 percet főzzük. Közben a husit egy kis olajon, kicsi sóval megsütjük pár perc alatt, és mikor kész, akkor beleöntjük a zöldséges alapba és összefőzzük. És kész is. :) Kenyérrel vagy zsemlével teljes ebéd. Utána persze valami süti még elfér... :D