Juhtúrós galuska és sok mese habbal :D

Na ez nem egy diétás kaja. :D De ebbe a hideg időbe valahogy jól illik, és amúgy is, a juhtúró annyira finom... Meg végülis ez a hideg idő nem is olyan rossz, végre elindult a fűtés, készül a kalács, van egy nagy kanna teám, a Matyi egy cipősdobozból pakol konyhai cuccokat ki-be... :D Szóval nekem ilyenkor sokkal több az energiám, mint a nyári 35 fokban. Meg ma talán megjön az új hordozós poncsóm és kabátom, amit egy nagyon kedves mamami varrt nekem, és akkor délután már közös kabátban fogunk tudni sétálni. Szóval valahogy nem bánom, hogy ősz van. Mostanában mindig az jut eszembe, hogy tavaly ilyenkor már hatalmas hassal rohangáltam(haha, már amennyire rohanásnak lehetett az akkori tempómat nevezni... :D), és még nem is sejtettem, hogy 8 nap múlva megszületik ez a gyönyörű baba... <3 Most meg már mindjárt egy éves, és pakol... :D

Hát akkor legyen most egy zene mára, meg aztán jön a recept is! ;) A dal különlegessége, hogy mikor augusztusban volt a nagymamámék aranylakodalma, akkor ott ezt énekeltük-gitároztuk a két tesómmal és a két unokaöcsémmel. És nagyon jó volt... :)

 

Na és a recept, hogy témánál is maradjunk. :)

 

Hozzávalók:

A nokedlihoz:

  • fél kiló liszt
  • 2 tojás
  • 2 ek olaj
  • 1 dl tej
  • víz

A tetejére:

  • 1 csomag (125 g) juhtúró
  • egy nagy pohár tejföl
  • kb 200 g felkockázott szalonna

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük. A nokedlihoz felteszünk egy nagy fazékban vizet forrni egy kis sóval meg olajjal. Amíg felforr, addig egy tálban összekeverjük a tojásokat a tejjel, az olajjal és a sóval, hozzákeverjük a lisztet és annyi vizet keverünk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Na hogy az milyen is... :D Ha felemeled a fakanalat belőle, akkor nyúlik, de nem folyik, ha megpróbálod kiönteni a tálból, akkor csak egyben megy. Aztán nokedliszaggatón beleszaggatjuk a forróvízben, és kb 2 perc alatt meg is fő, megkeverjük és kiszedjük egy kiolajozott hőálló tálba. Nem fog az összes kelleni, csak kb a fele-2/3-a. A maradékot kifőzzük, és eltesszük másnapra, amikor csinálhatunk pl. gombapaprikást vagy pörköltet hozzá. A gombapaprikást holnap megírom. :) Szóval vissza a hőálló tálhoz és a nokedlihoz. Összekeverjük a tejfölt a juhtúróval, ezt ráöntjük a nokedlira, megszórjuk az apróra vágott szalonnával, és betesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a juhtúró megpirul egy kicsit (kb. 20 perc). És kész is. :)