Gombapörkölt / gombapaprikás

Tegnap ígértem, hogy megírom, úgyhogy most gyorsan meg is teszem. :) Aztán megyek tornászni, még mielőtt a Matyi felébred, mert akkor mindig kikapcsolja az Xboxot, és az eléggé hátráltat... :D :D

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • fél kiló gomba
  • olaj, pirospaprika, bors, só

Habaráshoz, a gombapaprikáshoz:

  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 ek liszt

 

Elkészítés:

Pont mint a pörköltet. :) A hagymát apróra vágjuk, egy kis olajban megpirítjuk. Amikor már üveges, megszórjuk pirospaprikával, egy picit így pirítjuk, aztán hozzáöntjük a felszeletelt gombát. Összekeverjük, elég gyorsan, hogy le ne égjen, aztán felöntjük annyi vízzel, ami jól ellepi, sózzuk, borsozzuk, lefedjük és kb. 20 percet főzzük. Közben figyelni kell, hogy a levét el ne fője, lehet, hogy után kell tölteni. Ha itt abbahagyjuk a dolgot, akkor kész is a gombapörköltünk. :) Ha paprikást szeretnénk csinálni belőle, akkor folytatjuk a habarással. Mikor szépen összefőtt, akkor a tejfölt összekeverjük a liszttel, hozzáteszünk pár evőkanálnyit a gomba levéből is, és jól összekeverve beleöntjük a gombapörköltbe. Összekeverjük és még kb. 5-8 percet főzzük. Aztán nokedlivel megesszük. A nokedlireceptet a juhtúrós galuskánál találjátok. :)