Zserbógolyó

Most éjjel készült el, és mennem kéne aludni, mert ki vagyok nyúlva, holnap meg tuti ezer dolgunk lesz.... Szóval most csak recept. :)

 

Hozzávalók:

  • 400 g (2 zacskó) aszalt sárgabarack
  • 200 g dióbél
  • 150 g kekszmorzsa
  • 50 g olvasztott vaj
  • egy kis folyadék lazításnak
  • kb. 100 g étcsoki egy kis olajjal bevonáshoz

 

Elkészítés:

A barackokat beáztatjuk 1-1,5 órára. Utána késes robotgépbe beleszórjuk a diót, felaprítjuk, hozzáöntjük a kekszmorzsát, a barackot (amiről közben leöntöttük a vizet), az olvasztott vajat, és folyamatosan egy kis vizet/gyümölcsös likőrt, hogy olyan állaga legyen, amiből golyókat lehet csinálni. Golyókat gyúrunk belőle. A csokit vízfürdőn felolvasztjuk egy kis olajjal, és ebben hempergetjük meg a golyókat, és tálcán hagyjuk megszáradni, ha addig el nem fogy. :)