Ketchup

Szintén Vrábel Kriszta recept. Ezt ki fogom próbálni, mikor már kicsit kevésbé lesznek drágák a zöldségek... :)

Hozzávalók:

  • 50 dkg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg nádcukor
  • 1 dl fehérborecet
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors

 

Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát felaprítjuk, az olajon kicsit megpároljuk. Hozzátesszük a cukrot és a borecetet, együtt pároljuk pár percig. Aztán beletesszük a hámozott, felkockázott paradicsomot, sózzuk-borsozzuk, és fedő nélkül 35-40 percet főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Aztán turmixoljuk. Kb 1,5-2 dl ketchup lesz belőle.