Majonéz

Még mindig nyaral a laptopom a szerelőnél, így csak ritkán jutok ide, hogy írjak... Meg ha van egy kis szabadidőm, akkor mostanság inkább horgolok. :) Már van egy halom sapink-sálunk-kesztyűnk, ja és a Matyinak van egy horgolt kisautója is. :D Majd ha visszatér a gépem poraiból, akkor teszek képeket. :) Viszont főzni/sütni azért szoktam, és már ezer éve ígértem Timi barátnőmnek, hogy felteszem a karácsonyra kapott Vrábel Kriszta könyvemből a majonéz, a mustár és a ketchup recepteket. Hát most amíg a Matyi nem kell fel, remélem sikerül. :)

Hozzávalók:

  • 1 szobahőmérsékletű tojássárgája
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 dl extraszűz olívaolaj
  • 1 tk fehérborecet
  • só, pár cseppp citromlé

 

Elkészítés:

Az olajokat összekeverjük. A tojássárgához hozzákeverjük az ecetet, és elektromos habverővel elkezdjük verni. Közben nagyon lassan öntve adagoljuk hozzá az olajkeveréket, amíg ki nem világosodik és krémszerű nem lesz az egész. Aztán ízesítjük egy kis sóval, citromlével, és kész. :) Ebből kb. 20 dkg majonéz lesz.