Vaníliás cukor

Ezzel most megint nem találom fel a spanyol viaszt, csak hátha másnak is kedve támad megcsinálni, ha itt olvassa. :) Kb. fél perc munka van vele, és a különbség a bolti meg a házi vaníliás cukor között, hááááát........ Finoman szólva is van. :)

Hozzávalók:

  • 1 db vanliarúd
  • 500 g kristálycukor

 

Elkészítés:

Fogsz egy csatos vagy csavaros tetős üveget, beleöntöd a cukrot, aztán fölötte(hogy ami lepotyog, rögtön a cukorba potyogjon) felhasítod a vaníliarudat, belekaparod a magjait a cukorba, majd beledobod a külső részét a vaníliának. Lezárod az üveget és jól összerázod az egészet. Kb. 2 hétre félreteszed, hogy összeérjenek az ízei, de pár naponként érdemes összerázni újra, mert a vanília nedvességétől kicsit összeáll a cukor, és ha sokáig úgy marad, akkor hajlamos megkötni. Ebből kb. 1,5-2 ek felel meg 1 zacskó bolti vaníliás cukornak.