Formatartó süti szilikonos formákhoz

Imádom a mindenféle sütiformákat. Az első nagy szerelmem egy pillangó volt, ami azóta már el is szakadt, de még őrizgetem, mert olyan szép sütiket lehetett vele gyártani... Azóta már van a tehénkétől a macin át a rózsákig mindenfélém, de sajnos nehéz olyan tésztát találni, ami jól kiadja a formákat, nem ragad bele és még ehető is. :D Ez, amit itt leírok, elég jól működik erre a célra, nekem be szokott válni. :)

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 kk reszelt citromhéj
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • pici tej
  • 4 dkg kakaópor

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt. A vajat, cukrot, tojásokat és a citromhéjat habosra keverjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük, elfelezzük és a felébe belekeverjük a kakaóport. Aztán a vajas keveréket felezzük el a sima és a kakaós liszt között, jól keverjük össze mindkettőt. Ha kell, akkor tegyünk hozzá egy pici tejet, hogy jobban keverhető legyen, de ne túl sokat, mert ha sok benne a folyadék, akkor nehezebb kiszedni a formából. Tegyük a formába igény szerint, és 200 fokon kb fél órát süssük. Természetesen lehet az egész csak kakaós vagy csak nemkakaós is, ahogy tetszik. :)