Narancsos jégkása

Hát ez narancs naranccsal, isteni! :) Vrábel Kriszta, Dolce Vita könyve adta az ihletet a a camparis narancsszorbettel, csak én a szoptatós anyukákra, sofőr apukákra és kicsi ámde annál nagyobb étkű csüntökre gondolva leváltottam a Camparit. Majd egy későbbi univerzumban talán az is lesz... :D

Hozzávalók:

  • 2 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 4 narancs
  • 1 dl 100%-os narancslé (vagy Campari vagy Aperol vagy egyéb pia)

Elkészítés:

A cukorból és a vízből szirupot főzünk, a forrástól 5-10 percig gyöngyözve főzzük. Közben kicsavarjuk a narancsok levét, és a kifacsarodott gyümölcshússal együtt egy zárható műanyagdobozba öntjük, hozzákeverjük a narancslét vagy a likőrt. Aztán hozzáöntjük a cukorszirupot, összekeverjük, és betesszük a mélyhűtőbe. Ezt is nézegetjük, hogy mikor kezd el fagyni a széle, na innentől kb fél óránként villával átkeverjük, hogy ne fagyjon össze. 3-4 keverés után nekem már jó szokott lenni.