Túrós sajtos rúd

Ez az első recept, amit megtanultam. :) Még a Kanizsaiban a háztartástan órán, lehettem vagy 11 éves. :) Túrós pogácsa volt, kókuszkifli meg rizottó. Ezekre emlékszem. :) Aztán a pogi inkább átlényegült rudacskákká, mert úgy gyorsabb. :D És most azért jutott eszembe, mert a héten volt egy összejövetelünk a salsásokkal, és a Kata ezt sütötte. :) És persze semmi perc alatt fogyott el, úgyhogy gyorsan leírom mielőtt megint feledésbe merül. :) Egyensúly tészta néven is fut ez a recept.

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • kicsi só
  • reszelt sajt a tetejére (kb. 10-15 dkg)

Elkészítés:

Az olvasztott margarinhoz hozzákeverjük a túrót, a lisztet és a sót. Jól összegyúrjuk. Egy pár órát hagyjuk a hűtőben állni, aztán előmelegítjük a sütőt, kinyújtjuk, rudakra vagdossuk a tésztát, sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük vízzel a tetejüket, hogy ragadjon rá a sajt, megszórjuk sajttal, aztán megsütjük 10-12 perc alatt.