Brownie Annás kertjéből

Brownieval már próbálkoztam egyszer Stahl receptből, ami nem volt rossz, de mély nyomokat nem hagyott bennem. Ezért de se került fel. A mostani recept viszont nagyon tetszik, és mivel a blog, ahonnan származik az egyik kedvencem, és a hozzávalók alapján is csak jó lehet, biztos, hogy finom lesz. A szokásomhoz híven kicsit azért változtattam rajta. :)Ez a bizonyos blog pedig az Annás kertje. Általában horgolós inspirációt szoktam innen meríteni, de a sütős, lakberendezős és egyéb bejegyzések is olyan szépek, harmonikusak és nagyon nagyon használhatók. Szóval nagyon javaslom mindenkinek, hogy nézze meg, és gyűjtsön ötleteket Annástól. :)

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 22 dkg cukor
  • 13 dkg liszt
  • 3 ek kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • pici só
  • 3 tojás

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük. A csokit beletördeljük egy mikrózható tálba, hozzátesszük a vajat. 1 percre betesszük 600W-ra a mikróba, átkeverjük, ha kell még fél-1 percre visszatesszük, hogy megolvadjon. Természetesen ezt lehet vízfürdőn is csinálni, csak így gyorsabb és nem olyan pepecselős. Aztán hozzámérjük a cukrot, lisztet, kakaóport, sütőport, sót, a legvégén ráütjük a tojásokat és összekeverjük. Sütőpapítos vagy kivajazott tepsibe öntjük, és 20-25 percet sütjük, hogy kívül már megszilárduljon, de belül még krémes maradjon. Az illata isteni, az ízét meg mindjárt meglátjuk. A Matyi már kiabál és mutogat, hogy TOOOOOJTAAAA, TOOOOOOTAAAA!!! :)