Aszalt barackos muffin

Van egy jó kis oldal, egy könyvcserélde, a Rukkola. Az a lényege, hogy feltöltheted az olyan könyveidet, amik már nem kellenek, és ha azt valaki kéri, akkor ingyen elpostázod neki. Ez eddig nem lenne nagy buli, de ha Te egy könyvet postázol, akkor cserébe hármat választhatsz az oldalról. :) Így jutottam hozzá egy nagyon klassz muffinos könyvhöz a Le Cordon Bleu sorozatból. Innen szereztem az inspirációt ehhez a muffinhoz, ami nagy siker lett, még a vad muffin-ellenes Áron is azt mondta, hogy ez nagyon finom. :)

Hozzávalók:

  • 2,5 dl narancslé
  • 6-8 dkg aszalt barack
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg barna cukor vagy nyírfacukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt (vagy lehet fele-fele is, igény szerint)
  • 1,5 tk sütőpor
  • 1 kk fahéj
  • 1 tojás

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt. Közben a narancslét kimérjük egy edénybe és ollóval belevagdossuk a barackokat, kb 4-5 darabra egy barackot. A vajat a mikróban megolvasztjuk, beleszórjuk a barna cukrot, liszteket, sütőport, fahéjat, ráöntjük a barackot a narancslével és a végén beleütjük a tojást is. Egy kanállal összekeverjük, muffintepsibe muffinpapírokat teszünk, belepakoljuk a tésztát és közepes lángon kb 12-14 percig (tűpróbáig) sütjük. Még két nap után is finom puha, ja és kijön a muffinpapírból! :D