Forralt bor

Eddig egyszer próbálkoztam forralt borral, hááát elég felejthető lett... Viszont most mielőtt nekiálltam, komoly kutatást végeztem az interneten, és ez alapján állítottam össze. Úgyhogy ez most jelentem jó lett! :) Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

  • 1 l víz
  • 12 dkg cukor
  • 3 fahéjrúd
  • 8 szem szegfűszeg
  • 3 szem szegfűbors
  • egy üveg vörösbor
  • 1-2 citrom, narancs, mandarin

 

Elkészítés:

A vizet a cukorral egy edénybe öntjük és összekeverjük. A fűszereket teatojásba tesszük, belelógatjuk a cukros vízbe. Ezt feltesszük főni, és addig forraljuk, amíg kb. 7 dl nem lesz belőle. Akkor beleöntjük a bort, felforrósítjuk, és kész. Aztán kancsóba öntjük, beletesszük a megmosott, héjastól felkarikázott gyümölcsöket, és megisszuk.