Lilahagymás lepény

Ez a novemberi Good Food magazin receptje alapján készült, csak én a tésztát kicsit leegyszerűsítve bolti leveles tésztából csináltam, meg persze kicsit átalakítottam. Így kb. 10 perc a munka vele. :) De leírom azért az eredeti tésztát is hátha kedvet kap hozzá, vagy akár én is... :) Nagyon finom, nagy sikere volt szilveszterkor is. :) Igaziból más zöldséggel is tökjó lehet, brokkolival is ki fogom próbálni, meg lehet hogy vegyes zöldségekkel is (répa, fehérrépa, krumpli stb.).

Hozzávalók:

Töltelék:

  • 2 nagy fej lila hagyma félbevágva és felszeletelve
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 ek mustár
  • 50 g reszelt sajt
  • 1 tk kakukkfű
  • só, bors

Tészta:

  • 1 tekercs leveles tészta VAGY
  • 175 g sütőporos liszt
  • 25 g vaj
  • 100 g joghurt
  • 4 ek tej

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük. A felszeletelt hagymát megdinszteljük az olajon. Közben összekeverjük a tejfölt, a tojásokat, a mustárt, sajtot, kakukkfüvet. Sózzuk-borsozzuk. A tésztát beletesszük egy piteformába, hogy az oldaln is legyen a tálnak, beleöntjük a dinsztelt hagymát és rá a szószt. 25-30 perc alatt 180 fokon megsütjük.