Narancslekvár (ami citromlekvár is lehet)

Még mindig van itthon pár aszottabb narancs, amit megenni már nincs kedvünk, így indult az előző adag narancslekvár is.Szerintem nagyon finom lett, Áron annyira nincs oda érte sajna... Matyi meg közölte, hogy "Eszzz nemnyóó mandadin." :D Szóval eléggé egyedül vagyok vele, de azt hiszem ettől még megcsinálom a többi narancsot is ennek. :) Citrommal is lehet csinálni ugyanígy, csak akkor több cukor kell hozzá.

Hozzávalók:

  • 6 db narancs (kb. 1 kg)
  • fél kiló cukor

Elkészítés:

A narancsokat egy kivételével meghámozzuk, elnegyedeljük és felszeleteljük. A nem meghámozott narancsot jól megmossuk, félbevágjuk. Az egyik felén marad a héja, a másikat meghámozzuk, különben a lekvár túl keserű lesz. Ezt is felvagdossuk ugyanúgy, mint a többit. Beletesszük a kenyérsütőbe, ráöntjük a cukrot és kétszer felfőzzük. Persze lehet edényben is főzni, akkor kb 1-másfél óra, Aztán tiszta befőttesüvegekbe töltjük, egy 10 percre még forrón fejreállítjuk a lezárt üvegeket, aztán kidunsztoljuk. Ebből 4 kisebb üveg lekvár lesz.