Székely káposzta elég diétásan :)

A savanyú káposztát pici korom óta nagyon szeretem, és minden belőle készült ételt is, viszont mivel húst csak nagyon mérsékelt mennyiségben és minőségben eszem, ez sokszor kizárja az eredeti recepteket. Úgyhogy bár biztos van aki a szívéhez kap, ha azt látja, hogy csirkemellel csinálom a káposztát, de így ehető nálunk mindenkinek, és komolyan mondom, hogy finom. :)

Hozzávalók:

  • fél fej hagyma
  • 1 felkockázott csirkemell
  • pirospaprika
  • 1 paradicsom és 1 paprika (elhagyható)
  • bors, só
  • kb. fél kg savanyú káposzta leve nélkül
  • tejföl (aki kér bele)

Elkészítés:

A husiból pörköltet csinálunk, ez úgy megy, hogy felaprítjuk a hagymát, pici olajon megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, picit kevergetjük, aztán hozzáöntjük a husit (én mostanában, hogy ne kelljen vágódeszkát mosogatni ollóval vagdosom bele a serpenyőbe, simán jó így is :)), összekevergetjük, hogy picit megpiruljon, aztán felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Beletesszük a kicsumázott, félbevágott paradicsomot és paprikát, sózzuk, borsozzuk, aztán hozzáöntjük a káposztát. Összekeverjük, még egy kis vizet ráöntünk, aztán miután felforrt kislángon 35-40 percet főzzük. Tálaláskor tejfölt is lehet rá tenni, annak, aki szereti.