Epres-kókuszos muffin

Ez is Good foodos eredetű. Ott málnával van, Kinga úgy csinálta meg, háát úgy is nagyon jó volt. :) Én is fogom, csak most maradt pár szem eprem a legutóbbi adagból, és valamit kellett vele kezdeni. Elég jó lett. :) Én mint mindig a frostinghoz lusta voltam, meg az eper is kevés volt, de legközelebb málnával megcsinálom. Azért ide leírom, hogy legyen egyben.

Hozzávalók:

  • 125 g olvasztott vaj
  • 120 g cukor
  • 4 ek tej
  • 2 tojás
  • 50 g kókuszreszelék
  • 175 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 100 g picire darabolt eper (vagy málna)

Frosting:

  • 280 g porcukor
  • 85 g vaj
  • 4 ek málna coulis (100 g málna + 1 ek porcukor + kicsi citromlé turmixolva és átszűrve, h ne legyen benne mag)
  • kókuszreszelék a tetejére

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt. Az olvaszott vajat összekeverjük a cukorral meg a tejjel, aztán jöhet bele a többi hozzávaló kivéve az epret. Jól összekeverjük, aztán beleforgatjuk az epret is. Muffinpapíros tepsiben 18-20 perc alatt megsütjük. A frostinghoz keverjük össze a porcukrot, a vajat meg a málnaöntetet, ezt kenjük a kihűlt muffinok tetejére és szórjuk meg kókuszreszelékkel.