Sajtos husi

Ezt elég sokat csináltam egy időben, a főzési tudományom kb ezzel a recepttel indult. :) Aztán valahogy kiesett a repertoárból, most meg egy beszélgetés során előkerült, és ma megint megcsináltam. És megint sikere lett. :) Úgyhogy gondoltam gyorsan felírom ide is. :)

Hozzávalók:

  • fél kg csirke vagy pulykamell
  • 2 dl főzőtejszín
  • 10 dkg reszelt trappista
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • só, bors

Elkészítés:

A husit feltesszük egy serpenyőben pirulni, megsózzuk és megborsozzuk. A sóval érdemes óvatosnak lenni, mert a sajttól eleve sós lesz. Mikor már megpirult a külseje, akkor felöntjük a tejszínnel, és beleszórjuk a reszelt sajtokat. Összekeverjük és kislángon kb 20 percet hagyjuk főni. Közben megkevergetjük néha. Rizzsel nagyon jó. :)