Tésztás, besameles husi

Na ez is olyan recept, amire úgy emlékeztem, hogy már fennvan, de nem találom. Vagy szőke vagyok, vagy tényleg nincs még fenn, úgyhogy akkor itt van. Dorka szokott néha ilyet csinálni, valami francia néven hívja, de mivel ilyen nyelven nem beszélek ezt nem tudom leírni.... :) A lényeg, hogy nagyon finom, hétvégén nagy eséllyel ez lesz a kaja, ha addig még mást nem improvizálok persze....

Hozzávalók:

  • 250 g főtt tészta
  • 500 g csirkemell
  • vegyes zöldség (ez lehet fagyasztott is vagy friss, kb egy rétegnyi kell)
  • 40 g vaj
  • 3 ek liszt
  • fél liter tej
  • reszelt sajt
  • só, bors, valami fűszer a husira

 

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt. A tésztát kifőzzük a zacskón lévő idő alapján. Közben a husit megpirítjuk egy kis olívaolajon és megfűszerezzük, én olaszos fűszerkeverékkel szoktam, de ízlés szerint más is lehet. Ha friss zöldségek vannak, akkor azt megpucoljuk, feldaraboljuk. Aztán megcsináljuk a besamelt. A vajat megolvaszjuk, mikor felolvast hozzászórjuk a lisztet, addig keverjük, amíg sima nem lesz, aztán felöntjük a tejjel, sózzuk borsozzuk és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik és krémes nem lesz. Na jöhet az összeállítás. :)Egy jénaiba beleöntjük a tésztát, rá a husit, rá a zöldség, aztán az egészre a besamel és sajtot reszelünk a tetejére. Aztán mehet a sütőbe egy jó fél órát, ennyi. Kicsit sok a mosogatnivaló, ennyi csak a gond vele, de nagyon finom. :)