Zöldséges, tésztás bableves

Igaziból akár azt is mondhatnám rá, hogy lecsóleves. :D Kicsit az vele az érzésem, mert olyan lecsós a paprikától meg a paradicsomtól. De tökjó így egy ebédre, nekünk Matyival legalábbis bőven elég. :)

Hozzávalók:

  • fél fej vöröshagyma
  • 1 ek mustár
  • 4 ek ketchup
  • 1 db kaliforniai paprika 
  • 1 db sima, magyar paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 konzerv vörös bab
  • 4-5 db felkarikázott virsli
  • só, bors, pirospaprika, Cayenne bors (esetleg), római kömény

 

Elkészítés:

A hagymát, a paprikát, paradicsomot, felkockázzuk, a babról leöntjük a levét. A hagymát feltesszük egy kis olajban pirulni, megszórjuk pirospaprikával, mikor már üveges a vöröshagyma, akkor hozzátesszük a mustárt, ketchupot, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük, aztán beletesszük a paprikakockákat. Felöntjük vízzel, és lefedve kb. 5-8 percet főzzük. Aztán hozzáöntjük a babot és a paradicsomot, megfűszerezzük egy pici Cayenne borssal vagy csilivel (óvatosan!! :D) és római köménnyel. Lefedjük és kis lángon, néha megkeverve 20-25 percet főzzük. Az utolsó 3-4 percre beleszórjuk a virslikarikákat is, mikor a virsli megfőtt kész is van. :)