Kukoricás, babos paradicsomleves

Olyan minestrone-szerű, ami van itthon fajta leves. De tökjó, már másodszor csináltam. :) Elsőre Anyuci ötlete volt, aztán most másodikra ez lett, gyors és nagyon jó egész ebédnek is. Vagy nutellás palacsintával, vagy esetleg csokival utána... :D

Hozzávalók:

  • fél fej hagyma
  • pirospaprika
  • 1 doboz paradicsompaszta
  • 4 dl víz
  • 1 konzerv kukorica (leve nélkül)
  • 1 konzerv fehérbab jól átmosva
  • 2 marok farfalle (vagy egyéb) tészta
  • 1 csomag (4-5 db) virsli (csípős jobb)
  • só, bors

 

Elkészítés:

A hagymát egy kis olajon megpirítjuk a pirospaprikával, aztán felöntjük paradicsomlével és a vízzel. Beleöntjük a kukoricát meg a babot, a tésztát és kb 10 percig hagyjuk főni. Aztán beletesszük a felkarikázott vislit is, sózzuk, borsozzuk és még negyed órát főzzük kislángon.