Csirkemell puliszkával

Ez is az egyik karácsonyi receptünk, tökjó volt. :) És ez sérüléseket sem okozott, mint a hamarosan beírásra kerülő gesztenyés csirke.... :D Egész gyors is, és nagyon finom, megmarad a repertoárban azt hiszem. :) Az inspiráció a 2013 decemberi Nők Lapja Konyhából volt. 

Hozzávalók:

Puliszkához:

  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl víz
  • só, babérlevél
  • 25 dkg kukoricadara
  • 2,5 dkg vaj

Husihoz:

  • 2 egész csirkemellfilé
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 3 ág rozmaring

 

Elkészítés:

Először a puliszkát főzzük meg. A tejet meg a vizet feltesszük főni egy kis sóval meg egy babérlevéllel, mikor felforrt egyenletesen, folyton kevergetve öntsük hozzá a kukoricadarát, és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Akkor még forrón keverjük bele a vajat, és simítsuk egy magasabb tűzálló tál aljába. A sütőt melegítsük elő. A husit vágjuk szeletekre, sózzuk, borsozzuk és süssük kicsit elő egy serpenyőben. Aztán tegyük rá a puliszkára a félbevágott paradicsomokat, a feldarabolt fokhagymagerezdeket és a rozmaringleveleket, erre tegyük a husikat, és kb 20 perc alatt süssük össze.