Rendhagyó tavaszi lecsó

Ez megint a mi van a hűtőben projekt eredménye. :D Igaziból hozzá kell azért tennem, hogy nem nagyon különbözik a rendes lecsótól, inkább a tanulsága csak annyi, hogy nem a szokásos hozzávalókból is nagyon finom lecsót lehet csinálni. :)

Hozzávalók:

  • 8 szál újhagyma
  • 1 db pritaminpaprika
  • 2 db sima, sárga paprika
  • 1 db hegyes erős paprika (vagy aki nem szereti a csípőset, akkor ehelyett is sima sárga)
  • 10-12 db miniparadicsom
  • 1 zacskó gyorsrizs
  • só, bors, pirospaprika
  • (4 tojás)

 

Elkészítés:

A hagymát felkarikázzuk, leginkább a zöldjéig, de ha szép, akkor kicsit tovább is lehet. :) Ezt megpirítjuk egy kicsi olajon, megszórjuk pirospaprikával, és így még egy picit pirítjuk. Közben felkockázzuk a paprikákat, én nem szoktam nagy karikákra hagyni, mert úgy zavaró a héja, pici darabokban nem. :) Hozzáöntjük a hagymához, összekeverjük és pici vizet adunk hozzá. Közben a paradicsomokat is összevágjuk, azt is és a rizst is hozzáöntjük. Jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, teszünk rá egy kis vizet, és kb negyed óra-20 percig főzzük kis lángon. Közben néha kell egy kis víz még hozzá, mert a rizs nagyon felszívja. Igaziból mikor a rizs megpuhult, kész is van, ha esetleg valaki tojásosan szereti, akkor 4 tojást még felverve a kész lecsóra rá lehet önteni, és 3-4 perc alatt készre sütni. :)