Tejszínes őszibarack fagyi és ribizli fagyi

Megint erősen kezdődik a fagyiszezon, és a szokásos pálcikás fagyiink mellett most dobozost is csináltam. Volt itthon egy adag ribizli, meg pár őszibarack. Keverni nem akartam őket, de sokat dolgozni sem, úgyhogy kitaláltam egy fagyi alapot, ami elég lett két doboz fagyihoz. Szerintem más gyümölccsel is fogom alkalmazni, mert nagyon finomak. :)

Hozzávalók:

  • 2 dl habtejszín
  • 300 g natúr joghurt (két kis doboz)
  • kb. 5-7 dkg nyírfacukor (vagy egyéb édesítőcucc)
  • kb. kétszer 40 dkg gyümölcs (jelen esetben 30 dkg ribizli és 5 db őszibarack)

 

Elkészítés:

A tejszínt, a joghurtot és a cukrot jó habosra turmixoljuk. A krém felét kiöntjük egy bögrébe vagy tálba. A turmixban lévő feléhez hozzászórjuk a semlegesebb színű megpucolt, összevágott gyümölcsöt (jelen esetben a barackot), ennek az az oka, hogy így nem kell mosogatni, mert az a pici, ami a turmix aljában marad, nem fogja megszínezni az erősebb színűt. :) Nagyon trükkös. :D Szóval összeturmixoljuk a gyümölccsel, fedeles dobozba öntjük, és mehet a mélyhűtőbe. Aztán visszaöntjük a krém másik felét a turmixba, bele a színesebb gyümölcs (itt: ribizli), turmixoljuk, és ez is mehet a dobozba, majd a mélyhűtőbe. Annyit még lehet, hogy egész gyümölcsdarabokat a dobozba még belekeverünk a fagyiba, és akkor gyümölcsdarabos lesz. Meg persze, ha nagyon savanyú gyümölcsünk van, mint a ribizli, akkor még egy kicsi nyírfacukor mehet hozzá a turmixba. Pár óra után már ehetőre fagy, mikor elkezd szilárdulni (kb 2 óra után), akkor érdemes fél óránként átkeverni egy villával, hogy krémesebb legyen.