Coleslaw azaz káposztasaláta szabálytalanul

Egy hasonló receptem már van, de mivel az tartalmaz valamennyi tejet, ami nekem nem barátom, és majonézt, amiben meg sok a szénhidrát, így kicsit átalakítottam. Az továbbra is áll, hogy idegesítően tele lesz a konyha apró káposztaforgácsokkal, de a végeredmény nagyon finom. :) És a gyerekem elég nagy lelkesedéssel szedegette négykézláb mászva a darabkákat a földről, szóval társasjátéknak sem utolsó. :D :D

Hozzávalók:

  • egy kis fej káposzta
  • 4-5 kisebb szál sárgarépa
  • egy pici fej hagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • 350 g tejföl
  • 4 ek mustár
  • 1 ek citromlé
  • 2 ek édesítő (cukor, méz, nyírfacukor, canderel)
  • 4-6 ek víz
  • pici só, bors

 

Elkészítés:

A káposztát megmossuk, feldaraboljuk, a répát megpucoljuk, a hagymát megpucoljuk, elnegyedeljük. Aztán a petrezselyemmel együtt géppel felaprítjuk. Egy zárható, nagyobb műanyagedényben összekeverjük a tejfölt, a mustárt, a citromlevet, az édesítőt annyi vízzel, hogy jól keverhető legyen, sózzuk, borsozzuk. Kinyitjuk a gép tetejét. Ekkor jön az a pont, mikor lehet a gyereket hívni darabkákat gyűjteni. :D Megpróbáljuk minimális veszteséggel átönteni a zöldségeket a műanyagedénybe, a maradék a kölök dolga. :)  Aztán jól összekeverjük az öntettel, minimum fél órára hűtőbe tesszük, aztán kész. 2-3 napig ehető. :)