Görögdinnye jégkása, vagy szebb néven granita

Na ez se nagyon recept. :) A niklai ládához most kértem egy dinnyét, és mivel egyszerre túl nagy volt, hát gondoltam valahogy tegyük el későbbre. Nagyon finom édes volt, úgyhogy nagyjából semmi nem kellett hozzá. Egy részét fagyiformákban csak simán lefagyasztottam, a Matyi már a másodikat eszi reggeli címén, a nagyszoba parkettája meg ragad a dinnyelétől... :D Most épp ez az aktuális fagyija. Az egyetlen macerás része a dinnyemagozás, de a Matyi segített, úgyhogy egész gyorsan ment, csak utána sokat kellett takarítani. :D

Hozzávalók:

  • kb. 2 kg görögdinnye héj nélkül
  • 2 ek citromlé
  • egy kicsi méz, ha kell esetleg

 

Elkészítés:

A dinnyét kimagozzuk, feldaraboljuk, és betesszük a turmixba. Hozzárakjuk a citromlevet és ha kell a mézet, leturmixoljuk. Az egyik felét fagyiformákba tehetjük is a mélyhűtőbe, a másik fele egy dobozban megy a mélyhűtőbe, és ahhoz, hogy jégkása legyen kb másfél óra után óránként át kell villával kevergetni és kapargatni, hogy kristályos legyen. Pár óra alatt kész van.