Szójaszószos, brokkolis csirke

Ez meg egy pinterestes recept. Volt itthon egykét hete husi is, brokkoli is úgyhogy kipróbáltam, nem volt hozzá mindenem itthon, úgyhogy kisebb módosításokkal. Nagyon finom lett. Azért darabolással együtt (főleg, ha a Matyi segít és közben elvágja az ujját....) a 12 perc, amit az eredeti recept mond, az enyhe túlzás, de fél órán mindenképp belül van. :) Kicsit keleties ízvilág, nagyon jó így április táján. :) Eredeti recept ITT.

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell felkockázva
  • egy nagyobb darab brokkoli rózsáira szedve
  • 3 ek szójaszósz
  • 2 ek balzsamecet
  • 2 ek tökmagolaj (olívaolaj is lehet, ha az van otthon)
  • 2 ek méz
  • 1 ek keményítő
  • Garam masala fűszerkeverék (a Pennyben is meg az Aldiban is van elég jó áron őrlős verzió)
  • olívaolaj, só, bors

 

Elkészítés:

A csirkemellet feltesszük olívaolajon pirulni, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kis garam masalával. Teszünk rá egy pici vizet és hagyjuk átsülni nagyjából. Közben szétszedjük a brokkolit, és összekeverjük a szószhoz a szójaszószt, a balzsamecetet, a tökmagolajat, a mézet és a keményítőt meg egy jó adag garam masalát. Mikor a husi 8-10 percet sült rátesszük a brokkolit, és kb. 3 percig sütjük, amíg élénk zöld nem lesz. Tényleg nagyon szépre vált a színe. :) Aztán ráöntjük a szószt, és 2-3 perc alatt besűrítjük. Rizzsel nagyon finom. :)