Kifli Limarától

Eddig általában zsemlét sütöttem, valahogy macerásnak éreztem a kifli formázgatását. Hááát nem mondom, hogy most megváltozott a véleményem. :D Kiflit formázgatni tényleg macerás, és nem is lesz olyan nekem, mint kellene egy kiflinek, csak nagyjából. :D Viszont nagyon finom, tényleg kifliízű. :D Szóval mikor épp van az embernek türelme, akkor megéri játszani vele. :) Eredeti recept megint Limara könyvéből van, de ITT is megtalálható.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 ek. burgonyapehely
  • 1,5 tk só
  • 2 dl tej
  • 2 ek. tejföl
  • 4 ek. olaj
  • 1 tk. cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • nagyszemű só a tetejére

 

Elkészítés:

Minden hozzávalót a kenyérsütőgép táljába öntünk ebben a sorrendben, kivéve a kiflik tetejére való sót. A géppel összedagasztjuk, aztán a gépet kikapcsoljuk és fél órát letakarva kelesztjük. Ezután átgyúrjuk még egyszer, és megyed órát állni hagyjuk. Kinyújtjuk egy nagy téglalappá és kilenc részre vágjuk. A téglalapokat átlósan feltekerjük, meghajtjuk és tepsibe tesszük. A sütőt bekapcsoljuk, és amíg felmelegszik, kb. 20 perc-fél órát még hagyjuk kelni a kifliket. Aztán megszórjuk a sóval (persze csak ha sós kiflit szeretnénk :)), és betesszük a sütőbe. A sütő aljába egy edénybe érdemes vizet tenni, hogy párásítson. Kb. 15 perc alatt meg is sülnek.