Fehércsokis sajttorta

Na ez is ilyen neten (a www.divany.hun) olvasott recept ami megtetszett, úgyhogy kipróbáltam. :) Hogy pontos legyek még sül, de nagyon ígéretesnek néz ki... És az, hogy 3 hozzávalós, az csak extrán jó. :) A kedves kollégáim meg majd holnap letesztelhetik az irodában. :D Meg lehet, hogy jövő pénteken a Karneválon a kenyérlángos után még futok vele egy kört a salsásoknál. :) Ami előnye, hogy gluténmentes, egyéb ilyet viszont nem tud, mert tej és tojás van benne, de azért ez is hasznos lehet. Ugye, Zsuzsi? :D

Hozzávalók:

  • 1,5 tábla fehércsoki
  • 125 g (1 doboz) natúr Philadelphia sajtkrém
  • 3 tojás

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A csokit megolvasztjuk forró víz felett, mikor már félig olvadt, akkor hozzárakjuk a sajtkrémet, és egyneműre keverjük. Közben a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét géppel kemény habbá verjük. A tojások sárgáját hozzákeverjük a csokis sajtkrémhez (ezt kóstoljátok meg a tojás belerakása előtt, nehogy túl forró legyen és kicsapja a tojást, ha túl meleg, akkor kicsit várjatok vele!!!!). Aztán óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. A kész tésztát formába öntjük, Hivatalosan 15 cm átmérőjű körforma kéne, de én egy kb 20 cm széles, 3 cm magas szívecske formába tettem, és pont jó a méret. A formát beletesszük egy nagyobb tepsibe, és mikor betettük a sütőbe forró vizet öntünk köréje kb. 0,5-1 cm magasan. Aztán sülhet 15 percig, akkor levesszük 160 fokra a hőmérsékletet, ez nálam a totál kisláng. Így még negyedóra sülés, akkor lezárjuk és még negyedórát a sütőben hagyjuk, hogy ne essen össze. Ennyi, ámen. :) Legközelebb tejcsokival is kipróbálom. :) :)