Csicseriborsós, kolbászos tészta

Na ez megint a mi van a hűtőben fajta főzés volt, de elég jól sikerült. :) A fiúknak az irodában (itt szeretném kiemelni, hogy nekem vannak a legjobb kollégáim a világon :) :) <3) legalábbis ízlett, meg nekem is. Csinálok azt hiszem máskor is, hasonlóan rugalmasan amit épp találok otthon. :D

Hozzávalók:

  • 300 g fusilli tészta (más is lehet, nekem most ez volt)
  • kb. 350-400 g kolbász felkarikázva
  • egy nagyobb cukkini felkarikázva (lehet fagyasztott is)
  • 400 g csicseriborsó (egy doboznyi leöblítve)
  • 500 g paradicsompaszta
  • oregano, bazsalikom, só, bors
  • kicsi csili (de ez persze el is maradhat)

 

Elkészítés

A tésztát feltesszük sós vízben főni,  a zacskón lévő főzési idő után leszűrjük. Egy másik nagy edényben (hogy majd a tészta is beleférjen) feltesszük a kolbászt sülni. Mikor már elég jól átsült, akkor beletesszük a cukkinit, hagyjuk összeesni, aztán jöhet a csicseriborsó, összekevergetjük aztán hozzáadjuk a paradicsompasztát, fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk a kolbász fűszerességétől és ízléstől függően. Azután hozzáadjuk a tésztát, jól összekeverjük, és le is lehet zárni. A tészta főzővizével még lehet kicsit hígítani a szószt, ha kell.