Kelkáposztás, csicseriborsós husi

Ez tipikusan a mi van otthon recept. :) Zöldségládából volt három kicsi fej kelkáposztám. Az egyikből már régebben csináltam krumplis kelkáposztafőzeléket, de kettő még megvolt. Meg vettem csirkemellet is, amit meg kellett már csinálni, csicseriborsó meg igyekszem, hogy mindig legyen itthon, mert nagyjából bármilyen husis kaját feldob. :) Máté meg megjegyezte, hogy nagyon szeretem a curryt, és tényleg, mostanában sok currys cuccot főzök. :D Majd igyekszem egyebeket is alkotni, mert lehet, hogy tényleg uncsi már egy kicsit... :D Viszont ez egy jó kaja. :) Gyors, és egy kis rizzsel vagy kuszkusszal tökéletes ebéd. :)

Hozzávalók:

  • egy kis fej kelkáposzta
  • 350 g csirkemell
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek currypor
  • 400 g csicseriborsó (konzervből, jól átmosva a leve nélkül)
  • kicsi olívaolaj
  • só, bors

 

Elkészítés:

A káposztát jól megmossuk és felcsíkozzuk. Aztán a csíkokat félbevágjuk, hogy normálisan lehessen majd enni. :) A husit felkockázzuk, és olívaolajon feltesszük sülni. Sózzuk, borsozzuk. Mikor már kicsit megsült, felöntjük a tejszínnel, elkeverjük benne a curryt. Aztán beleszórjuk a káposztacsíkokat (ha kell, kicsi vizet még adhatunk hozzá, ha kevésnek tűnik), lefedjük, és kislángon kb. negyed órát főzzük. Néha közben átkeverjük, ha elfogyna a leve, akkor víz még mehet hozzá. Aztán hozzáöntjük a csicseriborsót, összekeverjük és még egyszer összemelegítjük. Aztán jöhet a rizs, és kész. :)