Almás palacsinta

Zöldségládában kaptunk elég sok almát, ami simán megenni már nem volt olyan szimpi a Matyinak, de sütibe még tökéletes volt, úgyhogy sütöttünk egy belga almás sütit, de maradt még 20 dkg alma, úgyhogy a szombat esti salsa bulira lett belőle almás palacsinta. Magában is nagyon jó volt, de szilvalekvárral is. Ez az amerikai palacsinta stílusú palacsinta, úgyhogy kicsi és vastagabb, mint a rendes, úgyhogy ezt várjátok tőle. Ja és jó gyorsan megvan. :)

Hozzávalók:

  • 20 dkg reszelt alma (héjastól mehet simán)
  • 2 tojás
  • 2 ek olaj
  • 2,5 dl víz (lehet szóda is akár, de nem fontos)
  • 20 dkg liszt
  • 3 ek cukor
  • kicsi fahéj és őrölt szegfűszeg 

 

Elkészítés:

Először összekeverjük a tojást, az olajat és a vizet az almával aztán mehet hozzá a liszt, cukor és a fűszerek is. Jól elkeverjük, kb fél órát állni hagyjuk, aztán palacsintasütőben kb tenyérnyi palacsintákat sütünk belőle. Nekem egyszerre 3 fér el a sütőmben, úgyhogy elég gyorsan megy. :)