Currys sárgarépa főzelék

Még egy pár napja vettem egy kiló sárgarépát, mert jól nézett ki,de nem tudtam mit fogok csinálni belőle. Aztán persze Szatmári Fecó egyik receptje lett kicsit újragondolva az első könyvéből. Elég egyszerű recept, gyorsan meg is van, annyi, hogy sokat kell pucolni a répákat, de a Matyi ebben nagyon lelkesen segít mindig, szóval nem rossz feladat. :)

Hozzávalók:

  • egy kis fej hagyma
  • 750 g sárgarépa
  • kicsi vaj + olívaolaj
  • egy kicsi gerezd fokhagyma (vagy fokhagymapor)
  • 1 kk currypor
  • fél kk őrölt gyömbér
  • fél kk őrölt római kömény
  • só, bors
  • 3 dl víz vagy alaplé

 

Elkészítés:

A hagymát és a répát megpucoljuk, a hagymát picire kockázzuk, a répát felkarikázzuk. A hagymát a vaj+olívaolajon kicsi vízzel megpuhítjuk, aztán hozzáadjuk a fűszereket, elkeverjük és jöhet a répa. Összeforgatjuk, felöntjük a vízzel és kb 12 perc alatt megfőzzük. Aztán egy merőkanálnyit kiveszünk, pürésítjük botmixerrel, visszaöntjük, elkeverjük és kész. :) Virslivel teljesen jó ebéd, viszont kicsit csíp, erre számítsatok!