Olaszos pásztorpite

Ez az a recept, amit már kb négyszer elkezdem írni, és majdnem egy éve itt áll a dashboardban. Remélem most már neki tudok újra állni blogolni, valahogy múlt évben nem volt hozzá kedvem, meg sokszor energiám sem. :) Főzök sokat, innen is, de írni nem írtam. Remélem 2017 nyugisabb év lesz (hehehe, na persze). Ez amúgy nagyon szuper, ha marad krumplipüré, és nincs ötletetek mi legyen belőle.

Hozzávalók:

Már kész maradék krumplipüré, VAGY:

  • kb.fél kg krumpli
  • 50 g vaj
  • 2-3 dl tej (attól függ, milyen sűrűn szeretitek)
  • só, bors (esetleg szerecsendió, de azt a Matyi utálja :) )

Ezen kívül:

  • 30 dkg darált hús
  • egy hámozott paradicsomkonzerv (a kockázott verzió a legjobb)
  • egy konzerv kukorica
  • só, bors, bazsalikom, oregano
  • kb. 10 dkg reszelt sajt

 

Elkészítés:

Ha nem maradékból dolgozunk, akkor megcsináljuk a krumplipürét, itt a recept hozzá. A sütöt előmelegítjük 180 fokra. Feltesszük a husit sülni, sózzuk, borsozzuk, és addig sütjük, amíg már nem nyers sehol. Akkor hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és a kukoricát, megfűszerezzük oreganoval és bazsalikommal, és kb. 10 percet főzzük. Közben lereszeljük a sajtot. Mikor kész a husis ragu, akkor beleöntjük egy nagyobb tűzálló tál (pl.jénai) aljába, rákanalazzuk a krumplipürét, elsimítjuk, hogy jól nézzen ki. Rászórjuk a reszelt sajtot, és kb. negyed óra-20 perc alatt összesütjük.