Delcsi süt-főz, egyebek

2016\02\29

Mai zene

Ez most az életem. :) Boldog vagyok. :) <3

More:

zene

2016\02\24

Spenót

Még valamikor régen meg akartam írni, hogy hogy főzöm a spenótot, de leragadtam ott, hogy megírtam a besamelt, ami az alapja, aztán tovább nem jutottam. :) Elég gyakran csinálok amúgy, Matyi is szereti, legutóbb a fél adagot betolta vacsira... :D Én a szokásos főtt krumpli-főtt tojás/tükörtojás kombó helyett rizzsel és reszelt sajttal szoktam csinálni, Anyuci is így szokta, mikor kicsik voltunk, szerintem érdemes kipróbálni. :)

More:

spenót zöldség gyors sós főzelék főz besamel

2016\02\18

Currys sárgarépa főzelék

Még egy pár napja vettem egy kiló sárgarépát, mert jól nézett ki,de nem tudtam mit fogok csinálni belőle. Aztán persze Szatmári Fecó egyik receptje lett kicsit újragondolva az első könyvéből. Elég egyszerű recept, gyorsan meg is van, annyi, hogy sokat kell pucolni a répákat, de a Matyi ebben nagyon lelkesen segít mindig, szóval nem rossz feladat. :)

More:

gyors sós főzelék curry gyömbér sárgarépa főz

2016\02\17

Almás palacsinta

Zöldségládában kaptunk elég sok almát, ami simán megenni már nem volt olyan szimpi a Matyinak, de sütibe még tökéletes volt, úgyhogy sütöttünk egy belga almás sütit, de maradt még 20 dkg alma, úgyhogy a szombat esti salsa bulira lett belőle almás palacsinta. Magában is nagyon jó volt, de szilvalekvárral is. Ez az amerikai palacsinta stílusú palacsinta, úgyhogy kicsi és vastagabb, mint a rendes, úgyhogy ezt várjátok tőle. Ja és jó gyorsan megvan. :)

More:

alma édes palacsinta gyors süt

2016\02\17

Tzatziki

Ezt is azt hittem már régen megírtam, de úgy tűnik mégsem. :) Magában én régebben ezt nem nagyon szerettem, de volt egy régebbi Nők Lapja Konyhában egy recept, hogy ezt rakta tortilla lapba, tett rá gyros fűszerrel megsütött, apróra szétszedett csirkemellet meg zöldségeket, fetasajtot és betekerte. Na ilyet csináltam már többször is, és mindig nagy sikere van. 

More:

külföldi saláta menta gyors joghurt uborka