Juhtúrós lepény
Ma volt a Márton napi vásár a Múzeumfaluban, sétáltunk egy nagyot, a Matyesz meg aludt. :) És Áronék ettek juhtúrós lepényt, ami nagyon finom volt, úgyhogy gyorsan kerestem is egy receptet hozzá. Holnap asszem ez lesz a vacsora. :)
Hozzávalók:
- 1 csomag Bryndza juhtúró (kb. 125 g)
- 1 tojás
- kb. 3 ek liszt
- 1 ek tejföl
- bors
Elkészítés:
A juhtúrót összetöröm villával, elkeverem benne a tojást, és egy kanál tejfölt. Beleteszek kb. 3 ek lisztet, vagy amennyit felvesz, borsozom, és ha kell sózom is. De általában nem kell bele só, mert juhtúró magában is elég sós. Jól elkeverem. Serpenyőben pici olajat hevítek, majd a masszából egy kanál segítségével lapos lepényeket formázok, mindkét oldalukat megsütöm.