Juhtúrós lepény

Ma volt a Márton napi vásár a Múzeumfaluban, sétáltunk egy nagyot, a Matyesz meg aludt. :) És Áronék ettek juhtúrós lepényt, ami nagyon finom volt, úgyhogy gyorsan kerestem is egy receptet hozzá. Holnap asszem ez lesz a vacsora. :)

Hozzávalók:

  • 1 csomag Bryndza juhtúró (kb. 125 g)
  • 1 tojás
  • kb. 3 ek liszt
  • 1 ek tejföl
  • bors

 

Elkészítés:

A juhtúrót összetöröm villával, elkeverem benne a tojást, és egy kanál tejfölt. Beleteszek kb. 3 ek lisztet, vagy amennyit felvesz, borsozom, és ha kell sózom is. De általában nem kell bele só, mert  juhtúró magában is elég sós. Jól elkeverem. Serpenyőben pici olajat hevítek, majd a masszából egy kanál segítségével lapos lepényeket formázok, mindkét oldalukat megsütöm.