Libanoni uborkasaláta

A keresztapám libanoni, ezt lehet, hogy már írtam, nem tudom. :) Nagyon szeretem őt is, és az országa, kultúrája elég nagy hatással volt rám. Annyira, hogy két szakdolgozatot is írtam a libanoni demokráciáról. :) Libanonban nagyon sok szép dolog van, csodálatos ország, és nem mellesleg tökjó kajáik vannak. Ez a saláta is kb 5 perc alatt elkészül, és nagyon finom. :)

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb kígyóuborka
  • 1 nagy és egy kis pohár natúr joghurt
  • egy gerezd fokhagyma
  • 2 tk apróra tört, szárított mentalevél

 

Elkészítés:

Az uborkát felkarikázzuk, aztán a karikákat elfelezzük-negyedeljük, hogy falatnyiak legyenek. Egy nagyobb tálba tesszük a joghurtot, megsózzuk, belereszeljük vagy fokhagymanyomón belenyomjuk a fokhagymagerezdet és beletesszük a szárított mentát. Jól összekeverjük. Beleszórjuk az uborkát, azzal is jól összekeverjük, ha kell még kicsit utánsózzuk. Aztán pár órát hagyjuk a hűtőben érni, és kész is.