Vajkaramella házilag
Na hát ezt nem hittem volna, hogy ez ilyen egyszerű dolog, báár a mosogatás még hátravan hozzá.... :D A mamami fórumon írta be Vkorsi ezt a receptet, és bár elég hihetetlen volt, hogy nem ég le, de sikerült tényleg, nagyon finom, olcsó és olyan, mint az a régi cseh, bocis karamella. :)
Hozzávalók:
- fél kg cukor
- fél liter tej
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
A tejet a cukorral feltesszük kislángon főni egy vastag falú edényben. Az edény lehetőleg legyen elég mély, hogy ki ne fusson közben. Ezt néhányszori megkeveréssel jó két-két és fél órát főzni kell kislángon, amíg szép barna, karamellszínű nem lesz. Mikor már jó sűrű és barna, akkor kell belekeverni a vajat, sütőpapíros tálba önteni, és pár órát állni hagyni, amíg meg nem köt. Utána szeletelhető. Isteni....