Csokifagyi
A júniusi Nők Lapja Konyha ihletett meg, tetszett a képen a csokifagyi, úh gondoltam megcsinálom. :) Közben itt voltak a Pepéék, úgyhogy a Mirjam is segített benne, és tökjót alkottunk! :) Kicsit átvariáltuk persze a receptet, mert rájöttünk, hogy az egyik tubus sűrített tej már nem a legjobb, de nem ártott neki, sőőt! :) Ami nagy pozitívuma ennek a fagyinak, hogy rögtön puha, ahogy kiveszed a mélyhűtőből, nem kell vele várni, hogy kanalazható legyen. (Magyarul könnyű rájárni... :D :D)
Hozzávalók:
- 1 tubus sűrített tej
- 2 dl habtejszín
- 1,5 dl tej
- 2 púpos ek kakaókor
- 15 dkg étcsoki
- 2-3 ek hideg víz
- 3 teáskanál kukoricaliszt
Elkészítés:
A sűrített tejet, a tejszínt és a tejet összekevergetjük és felforraljuk. Amikor felforrt, beletesszük a kakaóport és beletördeljük a csokit. Amikor már egyneművé olvadt az egész, akkor egy másik tálkában simára keverjük a vizet meg a kukoricalisztet, a csokis löttyöt levesszük a tűzről és ezt elkeverjük benne. Aztán egy 5-8 percre visszatesszük a tűzre, hogy besűrűsödjön, aztán kihűtjük, egy éjjelt fagyasztjuk, és ennyi. :)