Csokifagyi

A júniusi Nők Lapja Konyha ihletett meg, tetszett a képen a csokifagyi, úh gondoltam megcsinálom. :) Közben itt voltak a Pepéék, úgyhogy a Mirjam is segített benne, és tökjót alkottunk! :) Kicsit átvariáltuk persze a receptet, mert rájöttünk, hogy az egyik tubus sűrített tej már nem a legjobb, de nem ártott neki, sőőt! :) Ami nagy pozitívuma ennek a fagyinak, hogy rögtön puha, ahogy kiveszed a mélyhűtőből, nem kell vele várni, hogy kanalazható legyen. (Magyarul könnyű rájárni... :D :D)

Hozzávalók:

  • 1 tubus sűrített  tej
  • 2 dl habtejszín
  • 1,5 dl tej
  • 2 púpos ek kakaókor
  • 15 dkg étcsoki
  • 2-3 ek hideg víz
  • 3 teáskanál kukoricaliszt

Elkészítés:

A sűrített tejet, a tejszínt és a tejet összekevergetjük és felforraljuk. Amikor felforrt, beletesszük a kakaóport és beletördeljük a csokit. Amikor már egyneművé olvadt az egész, akkor egy másik tálkában  simára keverjük a vizet meg a kukoricalisztet, a csokis löttyöt levesszük a tűzről és ezt elkeverjük benne. Aztán egy 5-8 percre visszatesszük a tűzre, hogy besűrűsödjön, aztán kihűtjük, egy éjjelt fagyasztjuk, és ennyi. :)