Forrócsoki Mirjamtól

Újabb vendégposzt a Sógornők Gyöngyétől. :) :) A kedves férje (úgy is mondhatjuk, hogy a kisöcsém) eléggé el van kényeztetve, hogy ilyeneket kap minden nap. Na de meg is érdemli, a világ legjobb tesója. :) :) Szóval házi forrócsoki, elvileg délután ki is próbáljuk, csak ebédet kellene előbb alkotni... :)

Hozzávalók:

  • 75 g csoki
  • fél l tej
  • 1 ek keményítő vagy pudingpor
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

A tejet feltesszük melegedni és beletördeljük a csokit, egységesre keverjük, mikor a csoki megolvadt. Aztán egy kicsit kiveszünk belőle, beletesszük a keményítőt vagy pudingport és a kakaóport, simára keverjük és visszaöntjük. Ezzel még főzzük pár percig, amíg krémes nem lesz.

Ez az alaprecept, amit lehet variálni. Eleve lehet étcsoki, tejcsoki vagy fehércsoki is. Aztán lehet bele tenni egy vagy két zacskó 3 az egyben kávét (de sztem eleve a tejbe lehet instant kávét tenni, hogy kávés legyen), aztán lehet ízesíteni fahéjjal vagy csilivel. Lehet bele egy narancs levét és reszelt héját rakni, vagy mondjuk kókuszreszeléket. Az a fehércsokishoz is illene. Meg még gondolom millió variáció van, hajrá! :) Ami jól sikerült, azt lehet kommentelni. :) :)