Gesztenyebomba

Ez pedig a torta volt a karácsonyi vacsihoz, ennek is sikere volt. Ezt egy facebookos csoportból kaptam, ahol karácsonyi ételeket gyűjtögettünk, nagyon jó ötletek jöttek össze. :) Köszi még egyszer Simonné Pammer Lívinek a receptet! :)

Hozzávalók:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl folyós habtejszín (nem felverve)
  • 2 csg babapiskóta
  • tej
  • rum ízlés szerint
  • 15 dkg étcsokoládé
  • kevés vaj vagy kókuszolaj

 

Elkészítés

Először a krémet készítem el. A gesztenyemasszát kikeverem a mascarponével, a tejszínnel és legalább 1 evőkanál rummal. Ezután egy kisebb tálat folpackkal kibélelek, hogy túllógjon bőven a tál szélén. A babapiskótákat éppen csak belemártom rumos tejben, eláztatni nem szabad, majd sorban kirakom a piskótával a tálat, az oldalára is teszek. Majd a krém felét belesimítom. Újra piskóta, aztán a krém másik fele következik. Végül piskótával zárom le. A folpackkal betakarom és egy kistányért teszek rá . Másnap reggelig hűtőbe teszem. Kiborítom egy tálra, lehúzom róla óvatosan a folpakkot . Mikróban vagy gőz fölött felolvasztom a csokit a vajjal vagy kókuszolajjal és ráöntöm tortára. Marcipánból kiszúrt csillagokkal lehet díszíteni például.