Fehércsokis brownie

Az eredeti recept Kinga barátnőm blogjáról származik. Az a helyzet, hogy olyan tökéletes a recept az egyszerűségében, hogy szokásomtól eltérően semmit nem változtattam rajta. :) Annyi, hogy belevagdaltam egy tábla fehér csokit, ami nagyon jót tett neki. De ha anélkül csináljátok, akkor is nagyon jó lesz. Kinga verziói a mentás meg írja, hogy naranccsal is jó lehet. Tuti. :)

Hozzávalók:

  • 150 g jó minőségű étcsoki
  • 75 g vaj
  • 100 g cukor
  • 3 ek liszt
  • 3 tojás
  • 1 tábla fehér csoki

 

Elkészítés:

A csokit a vajjal összeolvasztjuk gőz fölött vagy a mikróban. Jól összekeverjük, aztán belekeverünk 10 dkg cukrot, 3 evőkanál lisztet és a végén 3 tojást. A fehér csokit pici darabokra vágjuk, és azt is beleöntjük. Összekeverjük, tepsibe öntjük, aztán hideg sütőbe tesszük, bekapcsoljuk nagy lángra (kb 200 fok), 10 perc után kisebb lángra tesszük, még 10 percet így sütjük, amíg a teteje már nem remegős, és kész. :)