Serpenyős kuszkusz csicseriborsóval

Na ez a recept egyszerűen király :) Egy edény kell csak hozzá, és mivel a kuszkusz gyorsan megvan, villámgyors is. :) Eredetileg mást akartam főzni, de ezt megláttam a BBC Good Food oldalán, és muszáj volt megcsinálnom. pár dolog nem volt hozzá itthon, úgyhogy igény szerint lecseréltem, de nagyon jó kis kaja lett belőle, próbáljátok ki. Eredeti recept ITT.

Hozzávalók:

  • 2 ek olívaolaj
  • 2-3 szál újhagyma felkarikázva
  • kb 500 g csirkemell felkockázva
  • 1 ek currypor
  • egy felkockázott pritaminpaprika vagy egy maroknyi szárított pritaminpaprika
  • 220 g csicseriborsó (egy konzervnyi a leve nélkül)
  • 200 g kuszkusz
  • 2,5 dl forró zöldségleves
  • só,bors

 

Elkészítés:

Az olívaolajon megpirítjuk az újhagymát és a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk. Amikor a husi nagyjából átsült megszórjuk a curryvel és kb fél-3/4 dl vizet öntünk rá, hogy jól át lehessen keverni, és mindenhol bevonja. Hozzáöntjük a csicseriborsót és a paprikát,pár perc alatt összeforgatjuk. Aztán ráöntjük a kuszkuszt, összekeverjük, mehet rá a leves, lefedjük és le is zárhatjuk. Kb. 5 perc alatt elkészül a kuszkusz is, felszívja a levest, akkor megkevergetjük és ehetjük is. :)