Csokis-meggyes morzsasüti (Crumble)

Az ötletet megint egy újságból merítettem, de azért kicsit átdolgoztam. Villámgyorsan megvan, és nagyon finom. Azt hiszem a többi fagyasztott gyümölcs és befőtt is erre a sorsra fog jutni. :)

Hozzávalók:

  • kb 30-40 dkg fagyasztott vagy befőtt magozott meggy (leve leöntve!)
  • 2 ek cukor
  • 3-4 ek darált keksz vagy zsemlemorzsa
  • 1 tábla csoki (én étcsokit tettem bele)

Tészta:

  • 4 dkg olvasztott vaj v. margarin
  • 10 dkg cukor
  • 8-10 dkg liszt
  • 1 púpos ek kakaópor

 

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt. Egy tűzálló tálba beletesszük a meggyet (ha fagyott, akkor félig kik kell engedni), közé tördeljük a csokit, és belekeverjük a cukrot és a morzsát. A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a cukorral, a liszttel és a kakaóporral, amíg morzsalékos nem lesz. Ha nem morzsás még, akkor egy kis lisztet kell még önteni bele. A meggyes keverékre kanalazzuk a morzsát. Sütőben közepes hőfokon 10-12 percig sütjük. Melegen és hidegen is nagyon finom. :)