Kakaóscsiga 2.0

Igaziból ez az eredeti kakaóscsiga recept, amit csinálni szoktam. Közben álltam át arra, hogy a kalács tésztájából csinálom ezt is, de most a kezembe került újra ez a recept, és ma sütöttem egy tepsivel. Másféle, mint a kalácstésztás, nagyon finom, puha, foszlós. És nagyon gyors ez is. :)

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 1 dl tej
  • 1 zacskó porélesztő
  • 500 g liszt
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 50 g cukor
  • 3 tojás

Töltelékhez:

  • 5-7 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 ek kakaópor (vagy ezek helyett cukrozott kakaópor)

Locsolni:

  • 1,5 dl tej
  • 2 ek cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit megkeleszthetjük a kenyérsütővel is, de ha simán akarjuk, akkor az élesztőt beletesszük a langyos tejbe, kicsit állni hagyjuk. Aztán hozzákeverjük a lisztet, vajat, cukrot és a tojást. Összegyúrjuk, fél-1 órát állni hagyjuk. Utána bemelegítjük a sütőt, a tésztát lisztezett deszkán téglalapra kinyújtjuk. A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát, majd megszórjuk a cukros kakaóval egyenletesen. Feltekerjük, kb ujjnyi szeletekre vágjuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Ebből pont egy gáztepsinyi lesz, kb. 20 db. Betesszük a sütőbe és közepes lángon kb 15-20 percet sütjük. Mikor már kezd színe lenni, akkor meglocsoljuk a cukros tejjel, még kb. 5-8 percet sütjük. A tejet fel fogja rendesen szívni. Na ezt is hosszabb volt leírni, mint megcsinálni... :)


OFF. A Matyi közben kicsit beleírt a receptbe, szerinte 1520 percig sütjük a kakaóscsigát... :D Hááát nem mondom, hogy próbáljátok ki. :D :D