Fagyivariációk
Jégkrémformában perc alatt lehet fagyit csinálni, ami néhány óra alatt megfagy. Úgyhogy itt most azokat a variációkat akarom összegyűjteni, amiket csinálok általában. Ja és majd bővítem folyamatosan. :) A legjobb a gyümölcsösekben az, hogy gyakorlatilag csak gyümölcs van lefagyasztva, és így a Matyi annyit eszik, amennyit szeretne: szerinte fagyit, szerintem gyümölcsöt. :) Kivenni a formából úgy lehet, hogy meleg vizet engedünk a formára, ez a Matyinak már nagyon jól megy. :)
Update: Július közepe óta a Matyi gyakorlatilag folyamatosan barackos fagyit eszik, napi 3-4-et, nem semmi.... :D Gyakorlatilag kétnaponta töltjük tele a 12 fagyiformát, már tökéletesen kezeli a turmixgépet, tudja honnan kell a mézet elővenni, magozza a barackot. :D Most átállunk lassan az almásra vagy almás-körtésre, mégiscsak jön a tél... :)
Ezeket csak össze kell turmixolni, beletenni a formákba és megfagyasztani:
Epres-joghurtos:
- kb. fél kg eper
- 1 nagy doboz görög joghurt
- 2-3 ek méz, nyírfacukor v. cukor
Sima epres:
- 20-25 dkg eper
- pici víz
- 2 ek méz, nyírfacukor v. cukor
Őszibarackos:
- 4 db őszibarack
- fél - 1 alma
- pici víz
- 2 ek méz, nyírfacukor v. cukor
Sárgabarackos:
- 6-7 db sárgabarack
- pici víz
- 2-3 ek méz, nyírfacukor v. cukor
Málnás-cseresznyés:
- 20-25 szem málna
- 30 dkb magozott cseresznye
- pici víz
- 2 nagy ek méz
Meggyes:
- 3-4 marék magozott meggy
- pici víz
- 2-3 ek méz, nyírfacukor v. cukor
Sárgabarackos-őszibarackos:
- 3 db őszibarack
- 4 db sárgabarack
- pici víz
- 2 ek méz
Almás-körtés:
- 4 db kicsi vagy 3 db nagy alma
- 2 körte
- pici víz
- 2 ek méz
Dinnyés:
- egy szelet dinnye meghámozva, kimagozva
- 2 tk citromlé
- kicsi méz, ha kell
Citromos (gyakorlatilag limonádé, ezt logikusan nem kell turmixolni :)):
- 1 citrom leve
- víz
- méz, nyírfacukor, cukor stb.
- (ebbe lehet mentaleveleket is áztatni mielőtt a formákba öntjük és akkor mentás lesz)
Ennek a mintájára szörpöt is lehet lefagyasztani. :)